Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πευκοχώρι

  Το Πευκοχώρι ή αλλιώς Καψόχωρα, είναι ένα μεγάλο χωριό που βρίσκεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, δηλαδή στο πρώτο πόδι. Απέχει από τη Θεσσαλονίκη 105 χλμ. και θα το συναντήσετε στον νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Κασσάνδρας, σε απόσταση 19 χλμ. από την Καλλιθέα, αφού περάσετε τα χωριά Κρυοπηγή, Πολύχρονο και Χανιώτη.
  Το Πευκοχώρι έχει 1900 μόνιμους κατοίκους περίπου, αλλά το καλοκαίρι εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες τουρίστες. Πρόκειται ίσως για το δεύτερο πιοκοσμοπολίτικο μέρος στην Κασσάνδρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μετά την Καλλιθέα. Στο Πευκοχώρι θα βρείτε οργανωμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, πολυτελείς βίλες, αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
  Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο Πευκοχώρι λειτουργούν Club και Bar όπου μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ρυθμούς ελληνικής και ξένης μουσικής, πολυτελείς ψαροταβέρνες και εστιατόρια όπου θα γευτείτε τη μαγεία της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας, και οργανωμένα Beach Bar κατά μήκος της ακτής του χωριού.
  Το Πευκοχώρι πεζοδρομείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι δρόμοι κάτω από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το χωριό μέχρι και την παραλία γίνονται πεζόδρομοι δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν τη βόλτα τους στον παραλιακό δρόμο και στα στενά του χωριού με τα μαγαζιά. Επιπλέον μπορείτε να ανακαλύψετε το παλιό χωριό που βρίσκετε πάνω από τον κεντρικό δρόμο και περιέχει μια παλειά πλατεία με το μιρκο εκκλησάκι και τα όμορφα ταβερνάκια.
  Επίσης στο Πευκοχώρι θα βρείτε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων ATM, ταχυδρομείο, Internet Café, μεγάλα Super Market, ιδιωτικό ιατρείο και οδοντιατρείο αλλά και αγροτικό ιατρείο.
  Το Πευκοχώρι εκτός από την πανέμορφη αμμώδη παραλία που έχει εντός του οικισμού, βρίσκεται κοντά σε εξαιρετικές παραλίες που αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Χαλκιδικής. Δεν είναι άλλες από τον εξωτικό Γλαρόκαβο με τη λιμνοθάλασσά του που απέχει 3 χλμ. από το κέντρο του χωριού, αλλά και οι πασίγνωστη στο νεανικό κοινό παραλία Χρουσώ και Ξενία στο Παλιούρι με τα Beach Bar Ναυαγό και Κουρσάρο σε απόσταση 7 χλμ. από το Πευκοχώρι.

  Aeollos Hotel – Pefkohori – 63085 – Halkidiki – Greece